1. Hjem
  2. Kurs
  3. ROC/GMDSS

ROC/GMDSS 

Maritimt radiosertifikat - ROC sertifikat

ROC kurset gir en grundig innføring i moderne maritim radiokommunikasjon, hovedsakelig innenfor radiodekningsområde A1 - kystnære farvann.

Innhold

Deltakerne øver på bruk av VHF med DSC og Navtex i henhold til prosedyrer og reglement. Bruk av bærbart nødradioutstyr og nødbatterier, kontroll og vedlikehold av utstyret. Alle deltakere må igjennom 2 SAR øvelser.

Kurset avsluttes med 2 prøver:
  1. Skriftlig eksamen. 20 spørsmål – min. 70% riktig er bestått.
  2. Praktisk/muntlig eksamen med sensor fra Telenor Kystradio.

Etter godkjent kurs utstedes ROC sertifikatet.

Instruktører med lang erfaring

NMKS har instruktører med lang og bred erfaring innenfor alle felt av maritim radiokommunikasjon.

 Priser 2019

  • Kurspris ved åpne kurs:        kr. 10.500,-
  • Telenor eksamen 2019 pris:  kr.   2.168,-

Moderne radiostasjon

Våre radiostasjoner er bygd opp med moderne VHF radioer som er modifisert slik at de kan kommunisere med hverandre i undervisningslokalet, så man kan trene alarmering og kommunikasjon uten å forstyrre andre radiostasjoner. Vi bruker også «live» VHF radioer så deltakerne kan øve på oppkall og kommunikasjon med kystradiostasjoner og båter. Navtex mottaker med aktiv antenne tar imot og lagrer MSI meldinger. Deltakerne kan trene på riktig programmering av mottakeren.

Bedriftskurs

Norsk Maritim Kveldsskole har over 12 års erfaring med eksterne ROC kurs i bedrifters lokaler. Med godkjent transportabel ROC radiostasjon holder vi bedriftsinterne kurs i hele landet. Mange av våre kunder erfarer at det i tid og penger er rimeligere å få oss til bedriften, enn at bedriften sender sine ansatte på eksterne kurs.

Ta kontakt for bestilling og avtale om kursopplegg.