1. Hjem
  2. Kurs
  3. Høyhastighetskurs

HØYHASTIGHETSKURS

NMKS tilbyr høyhastighetskurs for båt og vannscooter som fører frem til høyhastighetsbevis. Teoridelen gjennomføres nettbasert med instruktør. Praksisdelene gjennomføres flere steder i Oslofjorden, blant annet Arendal, Tvedestrand og Horten.

 

Krav 

Høyhastighetsbevis trår i kraft 1.juni 2023. Alle som skal føre norske fritidsbåter under 24 meter, og/eller vannscooter som kan oppnå hastighet på 50 knop eller mer må inneha høyhastighetsbevis uavhengig av andre kompetansebevis/sertifikater og alder.
Er du født etter 1.1.1980 er det krav til båtførerbevis, ellers ingen krav. Det forventes en vis grad av erfaring og forståelse med båt før kurset gjennomføres.

 

Kurspriser 2022

Teori + praktisk del båt: kr. 8.500,-
Teori + praktisk del scooter: kr. 8.500,-
Teori + båt + scooter: kr. 14.500,-

 

Kursets innhold

Kurset består av en teoretisk del med en teoretisk prøve og en praktisk del ombord i fartøy som må vurderes godkjent av instruktør. Før den praktiske delen kan gjennomføres må den teoretiske delen være gjennomført. Den teoretiske delen av kurset er lik for begge fartøy, mens den praktiske delen skiller mellom båt og vannscooter.

 

Du må melde deg på teori og praksis hver for seg i kurskalenderen under: 

  1. Teoretisk del holdes hver onsdag. Teori er lik for fritidsbåt og scooter og må gjennomføres før praksis.
  2. Meld deg på den praktiske delen som passer.
  3. Informasjon kommer på mail fra kurskoordinator etter påmelding.
Du kan også sende oss en mail eller skrive til oss i chatten så finner vi sammen ut hvilke tider som kan passe deg: post@nmks.no